Behandlingstilbud til familien til afhængig

26 november 2018
Tina Høy
Behandlingstilbud til familien til afhængig

Har du prøvet antabus?

Har du prøvet antabus, men drikker stadig? Eller har du en pårørende, der tager antabus, men trangen til at drikke er stadig altdominerende?

Behandlingscenter STIEN har andre råd og løsninger end at tage antabus, og det handler om behandling af den afhængige – og at inddrage familien, hvis de har lyst.

Trangen til at drikke vil stadig være der, når du som afhængig tager antabus, men du kan blive ret syg af det ifølge https://behandlingscenter-stien.dk/antabus/.

Antabus gør, at alkohol ophobes i kroppen, og du kan derfor få en allergisk reaktion og få kvalme, hjertebanken og i værste fald hjertestop. 

Du behøver ikke forpligte dig til noget, men ring og tal med Behandlingscenter STIEN på døgntelefon: 70 20 72 70.

Familiekursus og familiebehandling

Hele familien bliver påvirket af at have et familiemedlem, der er afhængig, om det så er arbejde, medicin, alkohol, spil, sex eller andet. Derfor bruger familien meget energi på at mindske synligheden af misbruget eller hjælpe den afhængige, når personen svigter, eller når tingene går galt. Samtidigt skal familien leve med, at den afhængige ændrer karakter og fornægter at have et problem. 

Den nærmeste familie vil ofte have brug for at tale om det, de har været igennem, og de følelser man kan have af afmagt og dårlig samvittighed over ikke at have gjort mere. Uden at være bevidst om det, har familien måske langsomt vænnet sig mere og mere til misbruget, eller til et større og større forbrug og indser ikke, at man nu står i en situation, der ville have været helt uacceptabelt til at starte med. De pårørende har brug for hjælp til at komme ud af den måde at tænke på; at tage ansvar for den afhængige og har brug for nogle behandlere, der kender til problemstillingerne, og hvordan man som pårørende agerer. Her tilbyder Behandlingscenter STIEN behandlinger til familien, og det gælder både børn og voksne. 

 

 

Flere nyheder