Der findes mange slags rengøringsmidler

15 marts 2022
Niels Geckler

advertorial

Der findes rengøringsmidler i et hav af udgaver og kvaliteter, typer og størrelse af emballage. Vælg det rigtige, når du skal gøre rent.

Nogle typer af rengøringsmidler er mere eller mindre specialiseret, mens andet har et bredere anvendelsesfelt.  Nogle midler og emballager egner sig til den professionelles rengøring. Andre er mere rettet mod den private forbruger, der bruger det til at gøre rent hjemme i privaten.

Med corona har via alle nok fået lidt mere fokus på at få gjort godt rent – både der hjemme og på arbejdspladsen. Vi er alle blevet små eksperter i smittespredning, brydning af smittekæder og så videre. Den regelmæssige og grundige rengøring er helt afgørende som led i opretholdelse af et godt niveau af hygiejne. Men det er ikke helt ligegyldigt hvilke rengøringsmidler du bruger hvor og hvornår og til hvad.

rengøringsmidler

Gulvvask kræver forskellige midler afhængig af gulvets type

Gulvet er et af de steder, der kræver særlige overvejelser, når der skal gøres rent. Det behøver på den anden side ikke at være nogen vanskelig opgave at vaske og pleje gulvet. Det er dog helt og aldeles afgørende, at du på forhånd har sat dig ind i, hvordan netop den type gulv, som du i situationen står over for, skal behandles.

Vinylgulve kan klare meget og det samme gælder et lakeret trægulv. De er nemme at holde og kan vaskes med almindelig universalrengøring eller gulvsæbe. Til linoleum findes der særlige vaske- og plejemidler, og der findes også nogle helt særlige midler til behandling af ludbehandlede gulve af træ – det findes med og uden pigment i. Der findes olieplejeprodukter og vaskeplejemidler med eller uden voks og meget andet på markedet. Til rensning af gulvtæpper findes der også forskellige produkter. det er ikke sikkert at alt kan tages med støvsugeren, jo, og nogle gange med gulvtæppet pletrenses med særlige midler.

Flere Nyheder