Gør dette før du låner penge

14 februar 2020
Cecilie Mortensen
Gør dette før du låner penge

Skal du låne penge online, så er processen som regel en helt anden, end når man ansøger om et lån i banken. Herunder kan du læse mere omkring lån online, og hvad du skal huske. 

Når man ansøger om et lån online, så er processen som regel anderledes, end hvis man vil låne penge i banken. Når man vil låne online, så skal man oftest ansøge med sit NemID, kravene til din økonomi er ikke særlig strenge, og det betyder også, at de fleste får godkendt deres ansøgning om et lån. Derudover behøver man ikke at stille sikkerhed for lånet. Altså det er ikke et krav, at du skal stille huset, sommerhuset, din lejlighed eller andet som sikkerhed, hvis ikke du kan betale lånet tilbage. Det betyder også, at det ofte er en hurtig proces, man går igennem, når man skal have denne type lån. Med online lån vil du også opleve, at der er en del højere omkostninger forbundet med lånene, end dem du finder i banken. 

Når alt dette er sagt, så er der flere ting, du med fordel kan gøre, før du ansøger om et lån.

 

Gør disse ting før du ansøger om lånet

1. Lav et budget der viser, hvad du har til rådighed hver måned. Dette beløb er en indikation på, hvad du har råd til at afbetale hver måned. 

2. Overvej hvor meget du har brug for lånet.

3. Indhent forskellige tilbud på lån. Sammenlign dernæst de lånebetingelser, du kan få. Hvad skal du betale om måneden? Hvad er lånets løbetid? Hvad er lånets rente? Og hvad er de årlige omkostninger i procent (ÅOP)?

4. Brug eksempelvis en låneside, når du skal sammenligne lån. Det giver dig nemt og hurtigt et overblik over de forskellige lånebeløber, lånetyper og låneudbydere, der er på markedet, når du skal lån penge online.  

 

Flere nyheder