Hjælp en alkoholiker med at komme i den rette alkohol behandling

26 oktober 2019
Astrid Pedersen
Hjælp en alkoholiker med at komme i den rette alkohol behandling

Når et menneske bliver ramt af et misbrug af alkohol, går det som regel kun én vej. Det, der er kendetegnende for alle typer afhængighed uanset objektet, er, at de stort set aldrig går i sig selv igen. Har afhængigheden først slået kløerne i et menneske, vil misbruget eskalerer, ind til det har taget herredømmet i den misbrugsramtes liv og udhulet det vor alt, hvad der burde betyde mest.

Hvad er konsekvenserne af alkoholisme?

Hvert eneste år bliver misbrugsramte individer frarøvet børn, ægtefæller, kærester, jobs, bolig og faktisk hele deres eksistentielle grundlag, som ofres på afhængighedens alter. Dette er en trist skæbne, som dog med den rette hjælp kan undgås, hvis man sørger for at skride ind i tide.

Er du således tæt pårørende til en alkoholiseret person, bør du, så snart du konstaterer problemet, øjeblikkelig tage affære. Som nævnt vil misbruget nemlig ikke forsvinde af sig selv, men fortsætte sin raseren af den misbrugsramtes krop, sjæl og sociale liv. Du har således en ikke blot moralsk, men også menneskelig, pligt til at hjælpe den misbrugsramte.

Hvordan hjælper jeg en alkoholiker?

Den bedste måde, hvorpå du kan hjælpe og støtte din alkoholiserede ven, ægtefælle eller kæreste, er ved at få vedkommende i behandling. Dette er nok lettere sagt end gjort, og derfor står Behandlingscenter Stien klar med rådgivning og vejledning i forhold til denne vanskelige proces.

Når først du har fået motiveret den misbrugsramte for at tage imod hjælp, kan Behandlingscenter Stien hjælpe med tilrettelæggelse af et effektivt og omsorgsfuldt behandlings forløb med en høj succes rate. Hos Behandlingscenter Stien bliver den misbrugsramte indlogeret i en periode på op til fem uger, og efter endt afrusning vil vedkommende modtage såvel individuel behandling som terapi i grupper, hvilket styrker selverkendelsen og er med til at danne grundlag for en fremtid uden alkohol.

Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere nyheder