Hvad er leasing for en størrelse?

08 oktober 2018
Anders Lundtang Hansen
image

Leasing er ganske kort fortalt en lånemetode, som faktisk gør sig gældende på mange forskellige områder og varer, men i Danmark ser man den ofte benyttet i forbindelse med personbiler til privat brug.

Det er nemlig dyrt at købe bil fra ny i Danmark, for udover en relativ høj salgspris, så skal man dertil lægge mange afgifter, som ofte kan komme op over mere end bilens egenværdi.

Årsagen er, at leasingmetoden er fordelagtig ved køb af objekter, der ofte kan koste mange penge ved et engangskøb, hvor man skal lægge hele beløbet på samme tid.

Der findes ordninger, hvor man afdrager på betalingen, men leasing foregår stadig på en lidt anderledes måde, for hvor man kan sige, at ved en udbetalingsordning så ejer køberen objektet, mens sælger har givet helt afkast på produktet.

Hvis vi tager fat i det specifikke og populære valg af en bil ved en leasingmetode, så forholder det sig således, at når man leaser en bil, så er det stadig sælgeren, der ejer bilen, mens køberen nu har brugsretten til bilen.

Man betaler i den sammenhæng et aftalt beløb, som man har råd til, hver måned til sælgeren, og så har man lov at benytte bilen i en afgrænset periode og skal herefter aflevere bilen retur til sælgeren.

Udover det forholdsvis mere billige scenarie i at lease en bil end ved at købe en bil, så er der også den fordel ved at lease en bil, at det stadig er ejeren, altså sælgeren, der skal stå for reparationer af bilen, hvis der skulle komme skader på den.

Desuden tilbyder nogle bilsælgeren muligheden for, at man kan bytte til en ny bil, når man ønsker at køre i en anden bil, hvilket ville være mere besværligt og mere dyrt, hvis man skulle gøre dette ved en almindelig køb/salgs-aftale.

Flere nyheder