Reparation af stenslag i Århus

22 marts 2021
Lotte Hindsberg

Få ting kan trumfe et stenslag som bilist og det er at gå ud til ens bil, selvfølgelig forsinket og så se et fladt dæk eller at det har sneet eller regnet, og du har glemt at lukke vinduet. Det skyldes blandt andet, at man bliver forskrækket, når det sker og det er noget, der stort set er umuligt at undgå.

Heldigvis er der noget du kan gøre når det sker, så du undgå at hele ruden skal udskiftes. Du kan sætte et stykke helt almindelig stykke tape henover stenslaget. Det mindsker muligheden for at stenslaget udvikler sig til en stor revne, som ikke kan laves. Samtidig vil den udgøre en stor sikkerhedsrisiko.

Det er i dag noget mere besværligt end tidligere at få udskiftet ruden, da der sidder en del elektronik i ruden. Det er væsentligt billigere at få ruden repareret end udskiftet. Du kan blandt andet få repareret stenslag i Århus.

En lynhurtig reparation

Der er nok få ting der er så nemme og hurtige som at reparere en rude for et stenslag. Det skulle måske kun være at udskifte en sikring eller et sæt vinduesviskere. Fra start til du køre videre tager det omkring 15-20 min at reparere et stenslag. For at det kan repareres skal bilen og især ruden være tør og stenslaget max på størrelse med en 2 kr. 

Den lim der bruges virker bedst på en tør rude. Limen fordeles i stenslaget ved hjælp af et vacuumværktøj og limen tørres ved hjælp af UV stråler. UV strålerne fjerner samtidig al overskydende lim. Når limen er tør er ruden så god som ny og du kan køre videre.

Husk at undersøge om din forsikring dækker stenslag og en udskiftning af ruden. Det er ikke alle bilforsikringer der dækker. En udskiftning af en rude kan tage op til 2 dage.

Flere Nyheder